Arte Musicale vzw

Arte Musicale vzw “Gents initiatief voor jonge muzikale ensembles” is een jonge vereniging met toch reeds vijftien jaar ervaring. In de eerste plaats werd de vereniging opgericht om een aantal muzikale groepen te overkoepelen (Jeugdorkest Forza Muzica, Kamerkoor Furiant, Kinderkoor Furiakanti, jong-dameskoor Furiosa en Barokensemble Suoni Lieti). Ze verenigt hiermee een honderdzestigtal jonge muzikanten.

De bestuursleden en oprichters van de groepen wijden zich in deze koepel aan het coördineren van alle activiteiten en aan het doorgeven van kennis en kunde. Zo biedt de organisatie de kans aan jonge bestuursleden om op hun beurt de organisatie van een orkest of koor te dragen. Arte Musicale vzw wil de begeleidende ervaringsdatabank zijn die jonge mensen de kans geeft zich spontaan te blijven uiten op muzikaal vlak.

Arte Musicale fungeert ook steeds meer als concertorganisator in het Gentse of als leverancier van muzikanten of muzikale ensembles voor allerhande culturele projecten. Ook andere muzikale jonge groepen uit het Gentse worden betrokken. Daardoor kan er nog meer jong talent gelanceerd worden. Hierover leest u meer in Arte Musicale op maat.

meer info via www.artemusicale.be of op ons Youtube kanaal Arte Musicale

Leave a Reply